A Volumetric Composition

b

A Volumetric Composition

Premjeet Lal Residence, Sahastradhara Road, Dehradun

Details


Client
Premjeet Lal

Project Details
Site area: 2075 sq.ft.
Covered Area:  2500 sq.ft.
Dehradun, 2014

Concept


The residence is a composition of different volumes juxtaposed over each other having their unique identity, yet they exist in coherence and harmony with each other. A long deep 18’-0” cantilever invites and embraces the visitor inside it. From there the residence is divided in to semi-public and semi-private spaces opening in to drawing room and double height living space respectively.

Diffused light is taken in to drawing room and staircase to avert harsh south-west sun which provides a calming and soothing effect. Staircase has been treated as an integral element of living space providing a space for Diety also. Most of the private areas are located on first floor.